На якість і швидкість інтернету впливає безліч факторів. Для отримання виходу в глобальну мережу користувачі користуються послугами провайдерів, що надають інтернет-послуги абонентам. Кожному абоненту буде корисно дізнатися, від чого залежить швидкість. Адже в рамках договору, який укладається між оператором мобільного зв’язку і абонентом, надається певна швидкість передачі даних.

Швидкості бездротового інтернету залежить від:

  1. Технологія. Робочий стандарт бездротової мережі, який застосовується мережевим обладнанням і адаптером, може істотно знизити показник швидкості з’єднання. Застарілі моделі обладнання, що використовують старі стандарти зв’язку, нададуть користувачеві не більше 20 Мбіт / сек швидкості.
  2. Робоча частота. Універсальний двохдіапазонний роутер дозволяє організувати бездротове інтернет-з’єднання як на частоті 2,4 ГГц, так і в діапазоні 5 ГГц. В останньому випадку власник отримає значне поліпшення швидкості інтернету.
  3. Зона дії. Велика площа квартири або приватного будинку, товсті стіни можуть погіршувати швидкість інтернет-сигналу. В цьому випадку користувачеві необхідно задуматися про придбання обладнання із збільшеною потужністю або підключення підсилювача сигналу.
  4. Розміщення. Монтаж пристрою в щитку, металевій шафі сильно заглушають потужність сигналу, що передається по вай-фай.
  5. Сторонні перешкоди. Шуми і перешкоди, які виходять від навколишнього мережевого обладнання на однаковій робочій частоті, впливають на якість, стабільність і швидкість інтернет-сигналу.

В останньому випадку користувачеві слід вибирати вільний канал або замінювати маршрутизатор на більш потужну модель, наділену можливістю роботи в 2 діапазонах.

 

Додати коментар